Vanuit een diep geworteld gevoel van vrijheid creëert Elements of Freedom in verbondenheid met mens & natuur.

Zij wil op een verantwoorde manier fashion maken en streeft hierbij naar vrijheid voor de mensen die het maken en voor degenen die het dragen.

Eerlijke materialen, eerlijke productie

We maken gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, zoals tencel, linnen, GOTS gecertificeerde katoen en verantwoorde wol. Materialen die allemaal OEKO-TEX 100 zijn gecertificeerd. De mensen die hard werken om elk seizoen mooie, inspirerende collecties neer te zetten, doen dit in onder goede arbeidsomstandigheden. De partners waar wij mee samenwerken komen over het algemeen uit Europa en streven net als wij naar een duurzame en eerlijke manier van produceren en hebben hier de certificaten en/of bewijzen voor.

Minder en bewuster kopen

We zijn ervan overtuigd dat we samen met een steeds groter groeiende groep mensen een voorbeeld kunnen zijn voor anderen waarbij het minder en bewuster kopen van fashion over een paar jaar heel normaal is. Want minder spullen kopen is een van de beste dingen die je kunt doen om het milieu te ontzien. Alles wat wij kopen moet tenslotte gemaakt en vervoerd worden en is daarmee in min of meerdere mate belastend voor het milieu. Elements of Freedom laat graag zien dat je er geweldig uitzien kunt combineren met bewuster kopen. Zo straal je van binnen en van buiten!