This post is also available in: English (Engels)

LIFESTYLE

DARE TO CARE

Wij vinden het erg belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieรซn. Gelukkig komt hier steeds meer aandacht voor en dat is wat ons betreft een eerste stap in de goede richting. Want over het algemeen hebben we geen idee hoe en waarvan het kledingstuk dat we kopen is gemaakt. ELEMENTS OF FREEDOM wil hier verandering in brengen. Aan de ene kant door de mooie en aantrekkelijke kleding te blijven maken waar een vrouw zich gelukkig, vrij en prettig in voelt, en aan de andere kant door bewust de aandacht te vragen voor transparantie in de productieketen, goede arbeidsomstandigheden, duurzame stoffen en productieprocessen.

Kleding goed verzorgen en onderhouden

Kleding kan heel lang mee gaan. Zeker als de kleding kwalitatief goed is en de kleding goed verzorgd wordt. Van teveel wassen slijt een kledingstuk, daarnaast is wassen belastend voor het milieu.

Minder en bewuster kleding kopen

We zijn ervan overtuigd dat we samen met een steeds groter groeiende groep mensen een voorbeeld kunnen zijn voor anderen waarbij het minder en bewuster kopen van fashion over een paar jaar heel normaal is. Want minder spullen kopen is een van de beste dingen die je kunt doen om het milieu te ontzien. Alles wat wij kopen moet tenslotte gemaakt en vervoerd worden en is daarmee in min of meerdere mate belastend voor het milieu.

Elements of Freedom laat graag zien dat je er geweldig uitzien kunt combineren met bewuster kopen. Zo straal je van binnen en van buiten!

Kleding een tweede leven geven

Kwalitatief goede kleding is uiterst geschikt voor een tweede leven. Mocht je uitgekeken zijn op je kleding dan kun je je kleding verkopen, weggeven of te ruilen. Denk aan vintage winkels, marktplaats, ruilbeurzen, etc.