This post is also available in: English (Engels)

Elements of Freedom staat voor vrijheid.

Vrijheid voor de mensen die het dragen en vrijheid voor de mensen die het maken. Want jezelf vrij voelen en kunnen zijn wie je bent, draagt bij aan groter levensgeluk.

Inspiratie

Onze kleding wordt ontworpen in Amsterdam. Wij houden van een kleurrijke samenleving, verschillende culturen van jong tot oud die zichzelf in vrijheid ontwikkelen tot wie ze zijn. Amsterdam is daarvoor een mooie basis.
Bij het ontwerpen laten we ons inspireren door de schoonheid van de natuur, de stad, cultuur en mensen over de hele wereld. Ons uitgangspunt is stijlvolle kleding die zonder al teveel poespas toch een verpletterende indruk achterlaat.

Tijdloos bij de tijd

Elements of Freedom staat bekend om haar eigenheid, kwaliteit, goede pasvorm, mooie natuurlijke stoffen en bijzonder prints.  Kleding voor elk moment van de dag, makkelijk te stylen en tijdloos bij de tijd: fashionable maar niet voor één seizoen. Duurzaam, ook in de zin dat je er jarenlang plezier van kunt hebben.

Eerlijke materialen, Eerlijke productie

We maken gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, zoals tencel, linnen, GOTS gecertificeerde katoen en verantwoorde wol. Materialen die allemaal OEKO-TEX 100 zijn gecertificeerd. De mensen die hard werken om elk seizoen mooie, inspirerende collecties neer te zetten, doen dit in onder goede arbeidsomstandigheden. De partners waar wij mee samenwerken komen over het algemeen uit Europa en streven net als wij naar een duurzame en eerlijke manier van produceren en hebben hier de certificaten en/of bewijzen voor.