ONS VERHAAL

Toen wij in 2014 ons kledinglabel begonnen wisten we één ding zeker: de mensen die eraan meewerken om elk seizoen weer een mooie, inspirerende collectie neer te zetten, moeten dit in vrijheid kunnen doen, onder goede arbeidsomstandigheden.

Daarnaast was het voor ons heel vanzelfsprekend om gebruik te maken van mooie natuurlijke materialen, waarbij we ervoor zorg dragen dat deze materialen het milieu zo min mogelijk belasten. Want hoe belangrijk is het om in deze tijd je ecologische voetprint te minimaliseren. Steeds stellen we ons weer doelen om onze stoffen en processen verder te verduurzamen. Wij zijn erg kieskeurig als het gaat om stoffen. Naast duurzaamheid moeten de stoffen ook voldoen aan onze criteria voor kwaliteit, schoonheid en draagcomfort. Want iets wat niet mooi genoeg is en niet lekker zit, wordt niet gedragen of vroegtijdig weggedaan.

Inmiddels is ELEMENTS OF FREEDOM te verkrijgen op diverse verkooppunten in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. We blijven aantrekkelijke en inspirerende collecties maken, vol passie ontworpen. Kleding met zorg gemaakt door mensen die van hun vak houden en hun werk in vrijheid uitvoeren.

Onze kleding wordt ontworpen in Amsterdam. Wij houden van een kleurrijke samenleving, verschillende culturen van jong tot oud die zichzelf in vrijheid ontwikkelen tot wie ze zijn. Amsterdam is daarvoor een mooie basis. Bij het ontwerpen laten we ons inspireren door de schoonheid van de natuur, de stad, cultuur en mensen over de hele wereld. Ons uitgangspunt is stijlvolle kleding die zonder al teveel poespas toch een verpletterende indruk achterlaat.

Elements of Freedom staat bekend om haar eigenheid, kwaliteit, goede pasvorm, mooie natuurlijke stoffen en bijzonder prints.  Kleding voor elk moment van de dag, makkelijk te stylen en tijdloos bij de tijd. Duurzaam, ook in de zin dat je er jarenlang plezier van kunt hebben.

Wij kunnen met trots zeggen dat

Wij zijn genomineerd voor de Green Product Award 2020

In de categorie fashion met de Reza jacket uit de wintercollectie voor 2020/2021. In deze internationale competitie draait het allemaal om de verkiezing van het meest innovatieve en duurzame product van het jaar. De Reza jacket is gemaakt van gerecyclede materialen en hiermee een product van de toekomst.

In 2018 waren genomineerd voor de Green Fashion Talent Award

De Dutch Sustainable Fashion Week presenteerde op woensdag 10 oktober 2018 de Green Fashion Talent Award. Deze nieuwe show biedt een podium aan Nederlands meest duurzame en innovatieve merken. Een vakjury oa bestaande uit Stephanie Broek en Monique Collignon beoordeelde de merken op diverse criteria.