SUSTAINABILITY

 
 
Sustainability
 
 
 
 

MATERIALEN

We kopen de beste ethische, biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen die de minst mogelijke impact op het milieu hebben. Dit komt tot uiting in het hergebruik van water, de eliminatie van chemicaliën en pesticiden, de vermindering van de CO2-uitstoot en het gebruik van beschermende en hernieuwbare bronnen.
Wij hechten veel belang aan certificaten van derden. Hierdoor ben je altijd verzekerd dat jouw favoriete kledingstuk veilig te dragen is en bijdraagt aan een betere wereld.

 
 
 
 
 
 

INNOVATIE

Duurzaamheid is een continu proces van continue verbetering. We proberen het elk jaar beter te doen. Uiteindelijk is ons doel om 100% circulair te zijn.

 
 
 
 
 
 

Waar we aan bijdragen

 
 

co2-uitstoot verminderen

Ons ontwerpproces begint in ons CO2-neutrale kantoor in Amsterdam

 

Drinkwater hergebruiken

We hergebruiken al het water dat overblijft na elk proces

 

Geen afval meer

We gebruiken gerecyclede en recyclebare materialen en producten

Geen chemicaliën

We gebruiken geen pesticiden en chemicaliën maar natuurlijke oplossingen

 
 
 
 

ARBEIDSVOORWAARDEN

Onze partners zijn allemaal gevestigd in Europa. We bezoeken ze regelmatig. Het EU-arbeidsrecht is de basis van de arbeidsvoorwaarden. Buiten Europa is BSCI-certificering verplicht.

 
 
 

In connectie met mens en natuur

 
 

#EndlessElements

Met ons recyclingprogramma ''Endless Elements'' willen we de cirkel sluiten, want een circulaire economie is de economie van de toekomst.

Mocht er een moment komen dat je je oude Elements of Freedom artikel beu bent, dan kun je deze inleveren in onze kledingmand in onze Brand Store voor een kortingscode voor een nieuw artikel. Wij zorgen ervoor dat het wordt gerecycled tot iets nieuws.

 
 
 

Voel je je al geïnspireerd? Doe met ons mee!

Scrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 
 
Thank you!