Stoffen en Verzorging

Circulariteit en duurzaamheid gaan verder dan het ontwerp- en productieproces. Als consument speel je een enorme rol in de circulaire economie. Goed voor je kleding zorgen, repareren als er iets kapot is of het een tweede leven geven zorgen allemaal voor een maximale levensduur, omdat we vinden dat een artikel veel meer dan één seizoen mee moet gaan. Zo verminder je het gebruik van nieuwe grondstoffen en wordt afval beperkt. Lees in dit artikel alle informatie over onze materialen zodat je optimaal kunt genieten van je kledingstuk.

 
 
 

EcoVero Viscose

Viscose is een veelgebruikt materiaal in de kledingindustrie vanwege zijn sterke, zachte en glanzende eigenschappen. Helaas worden er veel chemicaliën gebruikt om houtpulp om te zetten in deze stof, die uiteindelijk in de natuur terecht komt. Bijna al het hout dat voor viscose wordt gebruikt, komt uit oude en bedreigde bossen. Om deze milieuproblemen op te lossen, hebben we ervoor gekozen om 100% Ecovero-viscose te gebruiken. Ecovero-viscose is gemaakt van gecertificeerd hernieuwbaar hout dat is geteeld in FSC- of PEFC-gecertificeerde bossen. Materialen die tijdens het productieproces worden gebruikt, worden voortdurend hergebruikt. Het bleekproces is 100% chloorvrij. Ook wordt rekening gehouden met reductie van CO2-uitstoot, water- en energieverbruik. Ecovero stof is licht glanzend, zacht, licht en ademend en daardoor uiterst comfortabel.
Was je Ecovero viscose kledingstuk op maximaal 30 graden. Sla de droogtrommel over om krimp te voorkomen.

 
 
 
 
 

Tencel

Tencel elimineert de negatieve milieueffecten van traditionele vezelverwerking.
Tencel heeft een aangenaam, bijna roetachtig koel gevoel op de huid. het absorbeert en geeft vocht efficiënt af en ondersteunt zo de natuurlijke warmteregulatie van het lichaam. Perfect voor blouses, jurken en broeken.

 

Duurzaam Katoen

Katoen is een van de meest gebruikte stoffen in de kledingindustrie vanwege zijn absorptievermogen, sterkte, duurzaamheid en comfort. De productie is echter rijk aan pesticiden, insecticiden en gifstoffen, die schadelijk zijn voor de gezondheid van boeren en de natuur. De katoenproductie is ook erg waterverbruikend. De groei van één kilo katoen alleen al kost bijna 20.000 liter water. Om deze problemen aan te pakken, hebben we ervoor gekozen om drie verschillende gecertificeerd katoen te gebruiken die de katoenproductie verbeteren, waaronder GOTS-gecertificeerd en biologisch katoen, biologisch katoen en BCI-katoen.

 

Duurzaam katoen heeft geen speciale wasvoorschriften en kan net als normaal katoen gewassen worden op 30 of 40 graden. Zitten er geen vlekken in je kleding? Probeer ze dan zo koud mogelijk te wassen. De grootste impact op het milieu van wassen zit in de verwarming van het water.

 
 
 

GOTS gecertificeerd en organic cotton

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is 's werelds toonaangevende textielverwerkingsstandaard voor organische vezels en omvat milieu- en sociale criteria. Alleen textielproducten die ten minste 70% organische vezels bevatten, kunnen GOTS-gecertificeerd zijn. Alle gebruikte chemicaliën, zoals kleurstoffen en additieven, moeten voldoen aan bepaalde milieu- en toxicologische criteria. Verder is een functionele afvalwaterzuiveringsinstallatie verplicht en moeten alle arbeidsomstandigheden voldoen aan de sociale criteria.

 
 
 
 
 

Organic Cotton

Organic Cotton wordt gemaakt van natuurlijke zaden zonder het gebruik van pesticiden of andere schadelijke chemicaliën. In plaats daarvan worden de plagen bestreden met insecten. Dit maakt organic cotton producten veiliger voor katoenboeren, het milieu en onze huid. Organic cotton voelt zachter aan, neemt vocht op en is ademend. Het is een zeer comfortabele stof met een goede pasvorm.

 

BCI Katoen

Het Better Cotton Initiative (BCI) is een wereldwijde non-profitorganisatie en het grootste duurzaamheidsprogramma voor katoen ter wereld. BCI bestaat om de wereldwijde katoenproductie te verbeteren voor de mensen die het produceren, de omgeving waarin het groeit en de toekomst van de industrie.

 
 
 
 
 
 
 

Merinowol

Merinowol is een van de zachtste en meest populaire wolsoorten in de mode-industrie. Het staat wereldwijd bekend om zijn zachtheid, sterkte, ademend vermogen en temperatuurregulerende voordelen. Merino schapen komen voornamelijk uit Nieuw-Zeeland, Australië, Argentinië en Zuid-Afrika. In de zomer kan het 35 graden Celsius bereiken terwijl de temperatuur in de winter ver onder de 0 graden Celsius zakt. Door de grote temperatuurverschillen die in deze gebieden voorkomen, kan merinowol beide seizoenen aan. Daarom is merinowol zo populair in kleding. Helaas worden deze schapen niet altijd goed behandeld tijdens het scheren. Wij garanderen altijd 100% diervriendelijke merinowol. Onze merinowol is 100% natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.

 
 
 
 
 
 
 

Verantwoordelijke wol

Door de zelfreinigende eigenschappen van wol hoeven wollen kledingstukken minder vaak gewassen te worden. Wol bevat een bacterieremmende stof die werkt als zeep en vrijkomt bij contact met vocht. Om wassen te voorkomen, hang je je wollen item bij vochtig weer gemakkelijk buiten.

Wassen kan met de hand of met modernere wasmachines met een speciaal wolprogramma op maximaal 30 graden en bij voorkeur met speciaal wolwasmiddel. Zorg ervoor dat er geen andere kledingstukken in de trommel zitten die haken kunnen veroorzaken.

Wol wordt erg zwaar als het nat is en kan daardoor uitrekken. Leg het kledingstuk daarom plat op het droogrek om te drogen.

 
 
 
 
 
 
 

Gerecycleerd staal

In onze collecties gebruiken we steeds vaker gerecyclede materialen. Dit zorgt voor minder afval en spaart natuurlijke hulpbronnen. Zo zijn onze knopen en ritsen gemaakt van gerecycled staal en zul je als stof vaak gerecycled katoen, wol en polyamide tegenkomen.

We vervangen steeds meer stoffen door gerecyclede varianten. Controleer daarom altijd goed de wasvoorschriften van elk kledingstuk.

 
 
 
 
 

Gerecycleerde stoffen

Als we stoffen kunnen hergebruiken, doen we dat. waarom iets weggooien wat nog bruikbaar is? We willen geen afval meer creëren. Met onze #EndlessElements dragen we bij aan dit statement. Wij maken van uw oude kledingstuk iets verbluffend nieuws!

We vervangen steeds meer stoffen door gerecyclede varianten. Controleer daarom altijd goed de wasvoorschriften van elk kledingstuk.

 

Gerecycled polyester

Een deel van het polyester dat we gebruiken is van gerecycled plastic. We proberen steeds vaker gerecyclede producten te gebruiken. Minder afval is beter voor ons milieu en beter voor ons en de dieren.

We vervangen steeds meer stoffen door gerecyclede varianten. Controleer daarom altijd goed de wasvoorschriften van elk kledingstuk.