DARE TO CARE

Wij vinden het erg belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën. Gelukkig komt hier steeds meer aandacht voor en dat is wat ons betreft een eerste stap in de goede richting. Want over het algemeen hebben we geen idee hoe en waarvan het kledingstuk dat we kopen is gemaakt. Elements of Freedom wil hier verandering in brengen. Aan de ene kant door de mooie en aantrekkelijke kleding te blijven maken waar een vrouw zich gelukkig, vrij en prettig in voelt, en aan de andere kant door bewust de aandacht te vragen voor transparantie in de productieketen, goede arbeidsomstandigheden, duurzame stoffen en productieprocessen.

Eerlijke materialen, eerlijke productie

We maken gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen die het milieu zo min mogelijk belasten, zoals tencel, linnen, GOTS gecertificeerde katoen en verantwoorde wol. Materialen die allemaal OEKO-TEX 100 zijn gecertificeerd. De mensen die hard werken om elk seizoen mooie, inspirerende collecties neer te zetten, doen dit in onder goede arbeidsomstandigheden. De partners waar wij mee samenwerken komen over het algemeen uit Europa en streven net als wij naar een duurzame en eerlijke manier van produceren en hebben hier de certificaten en/of bewijzen voor.

Minder en bewuster kopen

We zijn ervan overtuigd dat we samen met een steeds groter groeiende groep mensen een voorbeeld kunnen zijn voor anderen waarbij het minder en bewuster kopen van fashion over een paar jaar heel normaal is. Want minder spullen kopen is een van de beste dingen die je kunt doen om het milieu te ontzien. Alles wat wij kopen moet tenslotte gemaakt en vervoerd worden en is daarmee in min of meerdere mate belastend voor het milieu. Elements of Freedom laat graag zien dat je er geweldig uitzien kunt combineren met bewuster kopen. Zo straal je van binnen en van buiten!